Uygulamalar

  • UHT, özellikle süt ve süt ürünleri için yüksek sıcaklıklarda (>130°C) mikrobiyal yükü sıfırlamak için özel olarak dizayn edilmiş bir ünitedir. Plakalı ısı değiştiriciler ile yapılabilen sistemlerin yanısıra tübüler ısı değiştiricili sistemler yüksek çalışma temposu ve uzun ömürlü olması dolayısıyla tercih edilmektedir. Özellikle kaynama noktasından yukarıdaki sıcaklıklarda yapılan bu işlemlerde, ürün ve servis suyu akışları arasındaki basınç ve sıcaklık kontrollerini ayarlamak dikkat ve özenli bir çalışma gerektirmektedir. Ayrıca direkt buhar enjeksiyonu olarak alternatif bir proses metodu da bulunmaktadır.

     

    UHT is mainly designed for low acid dairy products, but also some secondary applications, e.g. high acid and/or added value products. Further information how they can be treated is specified in the application description.

    UHT,  represents a steriliser with high variations in capacity and options. From a production point of view it is possible with two to three shifts running time for UHT milk/juice. It can also be designed for treatment of dairy products with higher viscosity and low acid products containing fibres and/or particles.
     
     

  • YUKARI