SÜT ÜRÜNLERİ için UF FİLTRASYON

Muhafazası zor olan sütün dayanıklılık süresini artırmak ve naklini kolaylaştırmak için insanoğlu sütü, eskiden beri başta peynir ve yoğurt olmak üzere çeşitli ürünlere işlemiştir. Ülkemizde yaygın olarak üretilen klasik beyaz veya kültürlü peynir, emek yoğun bir üretim sürecine sahipken, son zamanlarda bireylerin damak tadının değişmesi ve beyaz peynire kıyasla ortalama %30 gibi daha düşük maliyet gibi sebepler ile süzme peynir tüketiminde artış gözlemlenmektedir. Süzme peynir, ultra filtrasyon (UF) tekniği daha hijyenik koşullarda üretilebilmekte, üretici firmalar için de daha düşük işçilik sayesinde daha düşük maliyete sahip olmaktadır.

Süzme peynir tüketimindeki artış eğilimi ile birlikte, firmamız bu teknolojiyi yerli mühendislik ve bilgi birikimi ile işlenmiş süt ürünleri imal eden kuruluşların kullanımına sunmaktadır.